‘Als je om hulp vraagt, betekent dat niet dat je gefaald hebt.’

‘Als je om hulp vraagt, betekent dat niet dat je gefaald hebt. Het betekent dat je er niet meer alleen voor staat’ Hoe fijn is het als je dit voorbeeld ook aan je kinderen laat zien?
Afgelopen week had ik een afsluitende sessie met een cliëntje. Vaak laat ik kinderen aan het eind van de sessie een kaartje trekken. Soms een ‘Eigenwijsje’ soms een dierenkaartje. Op een Eigenwijsje staat een spreuk met een plaatje dat kinderen helpt om positief te denken. Vaak zijn ze heel passend bij wat ze de afgelopen sessie of gedurende het traject hebben geleerd. Een stoere sportieve jongen koos het kaartje “Ik kies mijn eigen weg!” Ik voegde er aan toe en dat hoef je niet alleen te doen. Uit eigen ervaring weet ik dat het heel fijn is als anderen je helpen om het beste uit mijzelf te halen. Ik heb een fijn netwerk van collega’s en professionals om mij heen waar ik bij terecht kan als ik vragen heb of benieuwd ben naar hun zienswijze. Ook gun ik natuurlijk mijn kinderen het allerbeste. Wij hebben een fijne ervaring met een kindercoach die een van mijn kinderen heeft begeleidt. Wij vonden het fijn dat er iemand met ons meekeek en adviezen kon geven zodat ik mijn rol als liefdevolle ouder mag vervullen en ik onze kinderen niet continue opzadel met allemaal goedbedoelde adviezen, die vaak niet helpend zijn. Of ik de weg voor hen ‘schoonpoets’? en ze hun eigen problemen – om van te leren – gun.

Als inspiratie deel ik graag met jullie de Ted talk “When everyone drops the ball, pick it up!“ van Tijl Koenderink https://youtu.be/_hq4INz9YCA Een mooie talk die antwoorden en inspiratie geeft op vragen als: Waarom gebeuren vervelende dingen vaak bij goede mensen? Wat kun jij doen om dingen beter te maken? Hoe kun je een positieve mind-set ontwikkelen?

En denk eraan: Je hoeft het niet alleen te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.