Ervaringen

Een greep uit de reacties en aanbevelingen die ik van ouders en kinderen heb ontvangen.

Ouders (jongen 10 jaar)
“Mijn man en ik hebben contact opgenomen met Monique voor een coachings-traject voor onze 10 jarige zoon die worstelde met woede-uitbarstingen. Vanaf de start heeft hij zich heel prettig en vertrouwd bij Monique gevoeld. Zij kan zich heel goed inleven in de belevingswereld van het kind. Ze ziet snel welke benadering past en ze bracht onze zoon al vrij snel allerlei inzichten die hem goed hebben geholpen. Tussentijds was er contact met ons over de voortgang van het traject. We zijn nu een aantal maanden verder en de coaching is afgerond. Onze zoon zit veel beter in zijn vel, kan zijn boosheid goed reguleren en is nu ook veel behendiger in het verwoorden van zijn gevoelens en het stellen van zijn grenzen. Wij zijn ontzettend blij dat we hem naar Monique hebben laten gaan. Hij is nu gewoon een heerlijke 10 jarige knul die onbevangen rond rent en niet meer de gefrustreerde boze jongen die hij een half jaar geleden was. .”

Meisje (13 jaar)
“Voor de coaching raakte ik vaak in paniek. Ik vond het moeilijk om voor mijzelf op te komen. Om op school en bij vrienden aan te geven als ik iets niet wilde. Ik heb veel ervaren tijdens de coaching. Het belangrijkste voor mij is. Ik ken mijn talenten. Ik durf nee te zeggen, als je maar eerlijk bent. Het gaat beter! Ik heb meer zelfvertrouwen. Ik voel me kalmer als er een nieuwe lastige situatie ontstaat.”

Ouders (jongen 11 jaar)
“Onze zoon heeft zeer fijne coaching ervaren door Monique. Ze heeft hem erg goed geholpen bij het ontdekken van zijn talenten en het helpen ontwikkelen van meer zelfvertrouwen in voor hem spannende situaties. Door haar warme persoonlijkheid voelde onze zoon zich direct op zijn gemak waardoor er vanaf de eerste gesprekken gewerkt kon worden aan zijn doelen. We zijn Monique zeer dankbaar voor haar hulp en coaching voor onze zoon en de adviezen die wij  als ouders van haar hebben gekregen. We kunnen haar aan iedereen aanbevelen.”

Ouders (meisje 12 jaar)
“Jouw coaching heeft opgeleverd dat onze dochter heel veel zelfvertrouwen heeft gekregen en ze is niet meer zo bang voor nieuwe dingen. Tijdens en na het traject vinden wij dat ze heel erg gegroeid is, ze durft nu meer te laten (op school en sport). Ze is in haar houding ook veranderd, ze komt nu sterker en zelfverzekerd over. Wij vinden dat je in een korte tijd zoveel hebt bereikt met jouw begeleiding, kinderen leren daar veel van. Je bent heel lief en rustig en laat de kinderen zoals ze zijn. Wij vinden je een topper! Bedankt dat je ons erg geholpen hebt.”

Ouders (jongen 11 jaar)Detailpraktijkruimte
“Wat zijn wij dankbaar dat je op ons pad bent gekomen voor onze zoon. Je hebt zijn vertrouwen gewonnen, wat is hij blij als hij weer naar je toe mag. Wat een positieve energie en zelfvertrouwen kan jij kinderen geven. Hij straalt weer!

Ik zie aan hem een positieve verandering, hij kan beter met zijn gevoelens omgaan. En als iemand iets negatiefs zegt over hetgeen wat hij heeft gemaakt. Hoor ik hem heel zachtjes zeggen: “Ik ben goed in wat ik doe.” Hoe mooi is dat, normaal zou hij in een hoekje wegduiken en nu staat hij voor wat hij maakt. Hij heeft meer zelfvertrouwen en straalt dat ook uit!

Hij gaf aan dat hij een spreekbeurt eng vond. Samen met hem ben je gaan oefenen en heb je hem zijn faalangst leren beheersen. Wat lief dat hij een kaart van je kreeg net voor hij zijn spreekbeurt had. Je leeft echt met de kinderen mee. Heel positief vinden wij jouw feedback. Onze zoon heeft even nodig om dingen te verwerken en pas later gaat hij zijn ervaringen vertellen. Met al onze vragen konden wij ook bij jou terecht.”

Jongen (12 jaar)
“Ik heb bij Monique heel veel dingen voor mijzelf geleerd. Ik heb geleerd wat gevoelens zijn, over mijn krachtdieren, waar ik allemaal goed in ben en hoe ik sterker kan staan. Ze heeft mij ook geholpen om over mijn angst om fouten te maken te komen en wat ik kan doen als ik zenuwachtig ben, bijvoorbeeld als ik een spreekbeurt moet geven. Ik vond het erg leuk dat ik veel mocht tekenen bij haar en nog meer leuke dingen doen. Ook met spelling heeft ze mij geholpen. Ik weet nu als ik foute woorden heb gemaakt hoe ik ze goed in mijn hoofd kan zetten. Hierdoor maak ik nu veel minder fouten in mijn dictees en met toetsen. Ik ben er heel erg blij mee en ben Monique hier heel erg dankbaar voor.”

Ouders jongen (9 jaar)
“Onze zoon is met plezier naar je toe gegaan. Hij vond het leuk om te vertellen hoe het was. De wens die onze zoon heeft geformuleerd, is voor hem bereikt. Het doel wat wij hadden was ‘onrust wegnemen’. Dit gaat met pieken en dalen, wat heel menselijk is. We zien dat hij tools heeft gekregen voor als hij iets onprettig vindt. Hij geeft nu bijvoorbeeld aan als we iets zeggen op een manier die hij niet prettig vindt. Een inzicht was, dat wat voor ons iets kleins is, voor een kind heel belangrijk kan zijn. Je hebt aandacht voor het kind, luistert en doet daar wat mee, straalt veiligheid en vertrouwen uit en ziet de positieve dingen in van een kind.”

Ouders (jongen 8 jaar)
“Onze zoon was zeer enthousiast voor de afspraken en ging altijd graag naar Monique. Dankzij haar goede begeleiding zijn de doelstellingen die we aan het begin van het coachingstraject samen met onze zoon hebben gesteld, volledig gehaald. Het contact hebben wij ervaren als professioneel, duidelijk in de afspraken en het nakomen daarvan. Ook de handvatten hoe we met hooggevoeligheid om kunnen gaan zijn voor ons heel waardevol. Monique is een zeer bekwame coach en stelt het kind echt centraal in de aanpak.”

Ouders (jongen 7 jaar)
“Onze zoon heeft het contact en het traject als positief ervaren. Hij ging altijd met veel plezier naar jou toe.
Hij heeft met name op school veel gehad aan jouw coaching. Hij is met grote sprongen vooruit gegaan.
Wij hebben jou als coach als goed en toegankelijk ervaren. Door de tips die je hebt gegeven en de boeken die je hebt aanbevolen zijn we onze zoon beter gaan begrijpen en kunnen we hem beter helpen.”

Vader meisje (8 jaar)
“Mijn dochter kon goed haar verhaal kwijt en met Monique over haar gevoelens praten. Dit heeft haar goed gedaan. Monique weet goed een vertrouwde en veilige omgeving te scheppen waarin dit mogelijk is. Ook haar terugkoppelingen vond ik waardevol.”

Moeder (meisje 9 jaar)
“Mijn dochter heeft met heel veel plezier een weerbaarheidstraining bij Monique gevolgd. Door de training is haar zelfvertrouwen vergroot en heeft ze haar eigen grenzen beter leren aangeven zonder over de grenzen andere kinderen heen te gaan. Mijn dochter heeft geleerd hoe ze ‘nee’ kan zeggen tegen dingen die ze eigenlijk niet wil, of waar ze nog even over na moet denken. Het was voor mijn dochter een leerzame training en vooral een hele leuke training. De training had wat haar betreft nog wel even door mogen gaan!”